At stævne Facebook for falske tal er som at forbyde en klovn at grine…
Her på bureauet anvender & anbefaler vi gerne annoncering på Facebook herunder også i form af videoklip. På det seneste er Facebook falske tal for videovisning blevet en sten i skoen. I troværdigheden. For Facebooks målinger er deres egne. Her er ingen ekstern kontrollant. Eller overvågning.
Men udgangspunktet for annoncering er skræmmende. Helt enkelt findes præcis og veldefineret målgruppe, skræddersyet fordelt over tid, geografi og tidspunkter… indenfor overkommelige budgetter. Skræmmende set med en medieplatforms briller.
Og afrapportering tilbyder nøgle tal i massevis, komparativ analyse, rækkevidde og adliking som standard features…
Det er overbevisende og overvældende dokumentation til opdragsgiver efter kampagnen. Sådan her gik det. Helt nøjagtigt og detaljeret! Og det er endda gået godt!
Der er ganske enkelt ikke et øje tørt!
Eller hvad? For – passer de der tal nu?!
For videovisningens tilfælde viser det sig nu, at tallene har været overdrevet i størrelsesorden 900 pct.
Jeps, 900 pct. I beregningen af gennemsnitstal har Facebook baseret sig alene på visninger over tre sekunder. “Overdrivelsen” har kørt siden 2016, og nu har en gruppe annoncører fået nok, og stævnet Facebook for kunstigt oppustede tal…og bevidst at føre annoncørerne bag lyset.
Historien kan man læse flere steder, vi smider af servicehensyn et par links, men det er let at finde historien…
Dailymail Facebook accused luring advertisers
…men du behøver ikke at benytte linket.
Det er så morsomt skrevet, at jeg har kopieret ind her i en let fordanskning efter devicen at Copyright betyder right to Copy (når det gælder Facebook falske tal for videovisning)
Bob Hoffmann skriver på sin blog:
Du kender de mennesker, der siger: “Jeg hader at sige det, men hvad sagde jeg? Jeg er ikke en af dem.
Hvis jeg kan citere en kendt blogger … “Facebook-metrics har en lang og berygtet historie om at være latterligt bullshit.” Enhver, der tror fuldt og fast på deres tal er en idiot.
Nå, men idioter er på krigsstien. Ifølge en rapport i The Wall Street Journal hævder en gruppe annoncører igennem et søgsmål, at Facebook løj om sine videometrics.
Sagsøge Facebook for at lyve? Du kan lige så godt sagsøge fisk for at svømme.
Ifølge The Journal sagde Facebook til de pågældene annoncører, at der sandsynligvis var tale om en overvurdering af den gennemsnitlige tid på at se videoer med 60% til 80%. Sagsøgerne påstod “… at fejlen var meget større, og at gennemsnittet af seertal var blevet opblæst med ca. 150 % til 900%.”
I stævningen hævdes også, at Facebook vidste, at deres tal var skæve i over et år, før de blev afsløret.
For femogtyve nyhedsbreve siden – da Facebooks falske statistikker begyndte at blive overskrifter – skrev jeg … “Jeg forudsiger, at Facebook ikke bare vil fortsætte med at bygge en mur (omkring data), men rent faktisk vil gøre det sværere for annoncører at finde frem til deres reelle tal.
Hvorfor? Fordi de ‘ skjuler deres tal og hellere vil kæmpe til døden end at åbne op.
Husk, at du læser det her først. ”
Tjaa, nu har I ihvertfald også kunnet læse det her….